Kuşkonmaz üretim projesi Sparga2 39 milyon TL hedefle fonlamaya açıldı

Tarımsal üretimin finansmanında Türkiye’de bir ilk olarak fonbulucu’nun geliştirdiği fonTAR yatırım modelinin ikinci projesi Sparga2 Kuşkonmaz Üretim Projesi fonlamaya açıldı. Sparga2’nin şirket paylarının %70’inin arz edileceği fonlamada toplam kampanya büyüklüğü 39 milyon TL olarak belirlendi. fonTAR Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun ilk etapta 5 milyon TL ile katıldığı yatırım turunda başarılı olunması halinde 600 dekarlık alanda kuşkonmaz üretimi planlanacak. Sparga2’nin 21 Mart’ta başlayan pay arzı 29 Mart’a kadar toplamda sekiz gün sürecek.  

Kitle fonlama platformu fonbulucu Türkiye’yi kuşkonmaz ihracatında global bir oyuncu haline getirmek için geliştirdiği üretim projesinin ikincisi Sparga2’yi fonlamaya sundu. Sparga2 Tarım A.Ş. paylarının %70’inin arz edileceği fonlamada hedeflenen fon tutarı 39 milyon TL olarak açıklandı. Ek fonlama ve bedelsiz pay uygulamasının yapılmayacağı ve imtiyazlı payın söz konusu olmadığı kampanya toplamda sekiz gün olmak üzere 29 Mart’a kadar devam edecek. Kampanya sonucunda tesis süresinin bu yıl başlatılarak temettü ödemelerinde bir yıllık zaman kazanılması, 600 dekarlık alanda üretime geçişin hızlandırılması planlanıyor. 

Sparga1 toplam 19,49 milyon TL fonlanmıştı

Kuşkonmaz üretim alanlarını kısa sürede 4 bin dekar seviyesine ulaştırmak amacıyla geliştirilen projenin ilki olan Sparga1 Eylül 2022’de fonbulucu’da kitle fonlama turunu çıkarak yayında kaldığı 10 günde %400 fonlanmıştı. 4 milyon TL talebe karşılık 16 milyon TL ön talep alan girişim, bu başarılı fonlamanın ardından şirketleşerek 16 milyon TL fon hedefiyle üretim amaçlı ikinci yatırım turuna çıkmıştı. 15 günlük ikinci kampanya süresince ilk tura katılan 1.868 yatırımcıdan 1.595’inin ikinci turda da projeyi desteklemesiyle 16 milyon TL’lik hedefinin %119 üzerine çıkaran girişim, bu performansla toplamda 19 milyon 49 bin TL tutarında fon toplamıştı. Kurulan Sparga1 Tarım A.Ş. aktarılan fon ile birlikte Mayıs 2023’te   412 dekar alanda üretim aşamasına geçmek üzere hızla çalışmalara başlamıştı.  

Kampanya ikinci günde %75’in üzerinde talep aldı

Sürece ilişkin açıklama yapan Sparga2 Yönetim Kurulu Başkanı Osman Dağlı, ”Sparga2’yi fonTAR yatırım modelinin ilk projesi olan Sparga1’in yakaladığı başarı ve ispatlanan sözleşmeli işletmecilik modeli ile 21 Mart günü fonlamaya sunduk. Kampanya, yayına alındığı ikinci günde %75’in üzerinde talep görerek çok kısa zamanda fonlanacağının sinyallerini verdi. Turun tamamlanmasının hemen ardından 600 dekarlık alanda üretim süreçlerini başlatacağız. İlk iki yıl tesis süremiz olacak ve üretimin temellerini atacağız. Üç yıl ilk hasadı alacağız ve yıl sonunda ilk temettü dağıtımını gerçekleştireceğiz. Dördünü yıldan itibaren hasat miktarımız artacak, temettü oranımız da yükselecek. Beşinci yıldan itibaren en yüksek verimli üretim kapasitesine ulaşacağız, temettü dağıtımını maksimize edeceğiz. Beşinci yıldan 12. yıla kadar geçen yedi yıllık dönemde ise maksimum temettü dağıtımı gerçekleştireceğiz. 12 yıllık yatırım, üretim ve satış sürecinin sonunda şirketimizi kapatarak tasfiye edeceğiz. Güçlü ihracat potansiyeliyle hem ülkemiz ekonomisine hem istihdama hem de paydaşlarımıza önemli artı değerler sağlayacak olan projemizle, üretim alanlarımızı arttırarak dışa bağımlı bu pazarda rahatlıkla söz sahibi olabileceğimize gönülden inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“4 bin dekarlık hedefe günden güne yakınlaşılıyor”

Kampanyanın amaçları hakkında konuşan fonbulucu Kurucusu ve CEO’su Hakan Yıldız, “Kuşkonmaz tüketimi yurt dışında ve yurt içinde giderek artan bir eğilim gösterirken dünya çapında da üretim açığının olduğunu biliyoruz. Sparga, fonTAR fonunun ilk kıymetli projesi olmasının yanı sıra önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeyi planladığımız yeni tarımsal projeler için de bize iyi bir yol gösterici oluyor. Kitle fonlaması yöntemiyle yapılan bu tarım projesiyle, projeye inanan yatırımcılar 4 bin dekarlık hedefine günden güne yaklaşıyor. Türkiye’nin lojistik avantajı bizi katma değeri yüksek tarım ürünlerinin pazarında rekabetçi bir üretici yapacak buna inanıyoruz. Yüksek getirili, sağlıklı ve potansiyeli bulunan bu ve benzeri ürünlerle üretim yaparak hep birlikte kazanacağımız sürdürülebilir bir model inşa etmeyi arzu ediyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni