Yeni nesil sürdürülebilir viskon kumaş Newipe®'a 10 Milyon Euro'luk İşletme kredisi

Türkiye’nin lider ıslak mendil üreticisi Sapro,  25 yıllık deneyimiyle piyasaya sürdüğü dünyanın ilk yeni nesil sürdürülebilir viskon kumaşı Newipe®’ın işletme sermayesi için 10 Milyon Euro’luk 4 yıl vadeli işletme kredisi aldı.

Marka, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TSKB) ortak girişimiyle sağlanan fonu, yeni nesil sürdürülebilir kumaş Newipe®’ın üretimi için kullanacak.

Ürünlerini 65 ülkeye ihraç eden ve özel markalı ıslak mendil üretiminde Avrupa’nın en büyük dört üreticisinden biri olan Sapro, jenerik viskon kumaşlara kıyasla daha az karbon ayak izi bırakılarak üretilip doğaya dönüşü daha hızlı olan Newipe® üretimine yönelik 10 Milyon Euro’luk işletme kredisi aldı. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nın (TSKB) ortak girişimiyle sağlanan fon ile yeni nesil sürdürülebilir kumaşın daha geniş ölçekli üretiminin yanı sıra, işletme sermayesi ihtiyaçları da karşılanmış olacak.   

 

Karbon emisyonu yüzde 14 azaltılarak üretiliyor

Dünyada üretimi ilk kez Sapro tarafından gerçekleştirilen Newipe®, iki farklı teknolojinin bir araya getirilmesi ile tamamen doğal lifler kullanılarak imal ediliyor. Sapro; jenerik viskon kumaşla üretilen ıslak mendillere kıyasla daha yumuşak ve wetlaid kumaşlara kıyasla daha güçlü hale getirilen Newipe® ile hem tüketici ihtiyaçlarını üst düzeyde karşılamayı hem de doğal yaşam döngüsünü desteklemeyi hedefliyor. Spunlace ve Wetlace teknolojilerinin birleştirilerek geliştirildiği en son üretim teknolojisi ürünü olan Newipe®, diğer viskon kumaşlarla kıyaslandığında, bileşenlerinin bir kısmı herhangi bir ön işleme tabi tutulmadan üretim prosesine alındığı için karbon emisyonunu yüzde 14 azaltarak üretiliyor ve biyolojik olarak doğada daha hızlı şekilde tamamen parçalanabiliyor.

 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ortak girişimiyle aldıkları fona ilişkin düşüncelerini açıklayan Sapro İcra Kurulu Üyesi ve Finans Direktörü Coşkun Cellek, Sapro’nun ihracattaki öncü kimliğini çevreye duyarlı üretim konusunda da devam ettirdiğini vurguladı. Sürdürülebilirliğin Sapro’nun öncelikleri arasında yer aldığının altını çizen Cellek, sözlerine şöyle devam etti: “Sapro olarak uzun süredir; operasyonel, yönetim ve finansal danışmanlığı kapsayan özel finansman ve sektöre özel danışmanlık çözümleri sunarak şirketlerin mümkün olan en iyi şekilde doğru seçimler yapmasına yardımcı olmasını amaçlayan ve  EBRD’nin faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde yalnızca davet esasına göre şirketlerin dahil olabildiği EBRD’nin Blue Ribbon programında yer almaktayız.

 

Yeni nesil viskon kumaş üretiminde kullanılmak üzere sağladığımız işletme kredisi; sürdürülebilirlik, performans kriterleri, çevresel ve sosyal etkilerin yönetimi alanında sorumlu ve kapsayıcı yönetim anlayışımızın uluslararası piyasalarca da desteklendiğini ortaya koyuyor. Şirketimizin güçlü bilanço ve sermaye yapısını teyit eden bu işleme imza atmaktan mutluluk duyuyoruz.

Ayrıca, dünyanın daha az karbon ayak izi bırakarak üretilen ve doğada daha hızlı çözünebilen ilk yeni nesil viskon içerikli ıslak mendilini üretmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için doğayı önceliğimize alarak doğal yaşam döngüsünü önemsiyoruz. Bu kapsamda iki farklı teknolojiyi birleştirerek, dayanıklılığı yüksek ve çok daha yumuşak bir kumaş elde ettik. Dünyanın ilk yeni nesil sürdürülebilir viskon kumaşı Newipe® ile Türkiye ıslak mendil pazarında çevreye duyarlı üretim standartlarının yaygınlaşmasına da öncülük ediyoruz. Sektördeki öncü kimliğimizi ve çalışmalarımızı da çevreye duyarlı üretim konusunda devam ettiriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla bir yandan sektörümüzün büyümesini sağlarken diğer yandan da ülkemizde dünya standartlarında, sürdürülebilirliği destekleyen üretim yapılmasına katkıda bulunuyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni