Abdi İbrahim’den gençlere “İlaç Gibi Gelecek” fırsat

Geleceğin eczacıları bugünün eczacıları ile buluşuyor

 

Türkiye’nin iyileştiren gücü Abdi İbrahim, eczacılık sektörünün gelişimine katkı sunmak ve sektördeki nitelikli iş gücünü desteklemek amacıyla 'İlaç Gibi Gelecek' programını hayata geçirdi. Online ve yüz yüze eğitimleri tamamlayan eczacılık fakültesi öğrencileri, 5 ay sürecek çalışma deneyimi için sahaya indi. Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, “İlaç sektöründeki liderliğimizin bir gereği olarak topluma, sektöre ve gençlerimize yatırım yapmayı sorumluluk addediyoruz. En az iş hedeflerimiz kadar önemsediğimiz sürdürülebilirlik stratejimizin odağında da bu hassasiyet var. Temeli idealist bir eczacı tarafından atılan Abdi İbrahim olarak geleceğin eczacılarını desteklemek adına bu projeyi hayata geçiriyoruz. Akademik bilgisiyle saha tecrübesini harmanlayarak meslek seçimini bilinçli bir şekilde yapmak isteyen gençlerimizi desteklemekten gurur duyuyoruz’’ dedi. 

 

TÜRK ilaç sektörünün 20 yıldır kesintisiz lideri Abdi İbrahim tarafından başlatılan, geleceğin eczacılarıyla bugünün eczacıları arasında köprü niteliğindeki “İlaç Gibi Gelecek” projesinde ikinci adıma geçildi. Eczacılık sektöründeki kalifiye iş gücüne destek olmak ve eczacılık öğrencilerinin iş hayatına adaptasyonlarını kolaylaştırmak amacıyla başlatılan proje kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir’den 60’a yakın öğrenci gerekli mesleki eğitimlerini tamamlayarak sahaya çıktı. 

 

Toplam 5 ay sürecek “İlaç Gibi Gelecek” projesi çerçevesinde öğrenciler, Abdi İbrahim’e bağlı Abdimed ve İnoliva bünyesinde çalışarak; eczanelerde Tarım Bakanlığı Ruhsatlı ürünlerin tanıtımı adına çeşitli görevler üstlenecekler.

 

Eczacılık fakültesi öğrencilerine özel olarak hazırlanan “İlaç Gibi Gelecek” programı, öğrencilerin sektörü ve eczacılık mesleğini daha yakından gözlemlemesine, meslektaşları ile iletişim kurabilmelerine ve kariyer yolunu çizerken daha bilinçli şekilde karar verebilmelerine imkân tanıyor. Aynı zamanda program, birçok gelişim fırsatının yanı sıra maddi fayda da sunuyor ve program süresince başarılı performans sergileyen gençlerin işe alım sürecinde Abdi İbrahim tarafından önceliklendirilmesine de olanak sağlıyor.

 

Abdi İbrahim olarak gençleri hayata hazırlıyoruz

Projenin, sektörün ihtiyaç duyduğu kaliteli insan kaynağına yatırım anlamına geldiğine işaret eden Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, Abdi İbrahim’in ilaç sektöründeki liderliğinin bir gereği olarak toplumsal yatırım programlarına çok önem verdiğini ve bu kapsamda sağlık sektörüne ve gençlere yatırım yapmayı bir sorumluluk olarak gördüğünü belirtti. Abdi İbrahim’in temellerinin bundan 110 yıl önce idealist bir eczacı tarafından atıldığını hatırlatan Nezih Barut, pandemi döneminde eczacılık sektörünün toplum sağlığı için değerinin ve misyonunun çok net anlaşıldığını vurgulayarak şöyle devam etti: “Türkiye’nin en köklü ve lider Türk ilaç şirketi olarak ülkemize ve gençlerimize duyduğumuz güvenden besleniyoruz. İlaç Gibi Gelecek Projesi ile eczacılık öğrencilerimizi Türkiye’nin en büyük ve en tecrübeli saha ekipleriyle bir araya getirerek, sağlık sektörünü ve eczacılık mesleğini yakından tanımalarına fırsat sunuyoruz. Akademik bilgisiyle saha tecrübesini harmanlayarak meslek seçimini bilinçli bir şekilde yapmak isteyen, ülkemiz insanına meslekleriyle hizmet edecek genç eczacı adaylarımızın yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da eğitimi ve gençleri destekleyen, onları hayata hazırlayan şirket olma vizyonumuzu yansıtan projeler gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni