Doğum Haritası Analizinde Neler Var? Nasıl Hesaplanır?

Uzun süre önce uzman astrologların gök günlüklerine bakarak, uzun uğraşılardan sonra çıkardıkları doğum haritalarını, bu gün teknolojinin de yardımıyla kolaylıkla çıkarmak ve detaylı yorumlarını görüntülemek mümkün hale geldi.

Astrolojik harita çıkarmak deneyim ve uzmanlık gerektiren, oldukça karmaşık bir işlemdir. Bu nedenden dolayı astrolog olmayanların kendi doğum (natal) haritasını çıkarması, gerekli astrolojik bilgilere sahip olmadan imkansızdır. Sevindirici tarafı şu ki, teknoloji çağında olduğumuz bu günlerde tüm bu karmaşık hesaplamaları sizin için yapabilen yazılımlar üretilmiştir. Biz de sitemizi kendi natal haritanızı kolaylıkla çıkarabilmeniz için tasarladık.

Astrolojik alanda uzman olmadan da şahsınıza ait son derece detaylı natal haritanızı çıkarabilirsiniz. Bunun için yalnızca doğum gününüze ait tarih verilerini ve doğduğunuz şehrin coğrafi konumunu girmeniz yeterlidir. Haritamı hesapla butonunu tıklamanız halinde derhal haritanızı çıkarmış olacaksınız.

Merkür, Venüs, Mars gibi gezegenlerin konumları zamana göre değişse de, kişisel astrolojik haritalar doğum tarihine göre uzayın bir resmi olmasından dolayı değişmez.

Kısaca tarif edecek olursak ücretsiz doğum haritaları astroloji alanında uzmanlaşmış kişilerin bilgi ve deneyimlerinin teknoloji yardımıyla özel programlara aktarılmış şeklidir.

İnternet üzerinde yayında olan pek çok ücretsiz doğum (natal) haritası sitesi bulunduğunu görüyoruz. Bu servisleri incelediğimizde, bir çoğunun sadece konum ve açılara yer verdiğini, fakat bunların hangi yön ve alanda yorumlanacağını herkesin anlayacağı biçimde açıklamakta yetersiz olduğunu görüyoruz. Halbuki astroloji alanında uzman olmayan kişiler detaylı ve kapsamlı doğum haritası analizlerine gereksinim duyarlar. Bu nedenle bizler de astroasist.com olarak detaylı açıklamaları içeren bir harita servisi olarak hizmet veriyoruz.

Ephemerisler (gök günlüğü) özel bir tarihe göre tüm astrolojik gezegenlerin pozisyonlarını tespit etmeye yarayan çizelgelerden oluşur. Bu bilgilere bakarak, burç konumlarını görebilirsiniz ancak, gerek haritayı tam manada çıkarmak ve gerekse sembolleri okuma ve yorumlama konusunda çaresizlik yaşayabilirsiniz. Harita detaylarının okunması yalnızca profesyonel astrologlar tarafından yapılabilen epeyce zor bir iştir. Bu alanda uzman astrologlardan ücretli danışmanlık hizmeti alabilir ya da sitemizdeki doğum haritası tespit etme aracını kullanabilirsiniz.

Yıldız haritası çıkarılması için işlemlerde kullanılacak olan zaman bilgilerinin doğruluğu kesin bir öneme sahiptir ki, kimi durumlarda bir iki dakikalık yanlışlığın bile tüm astrolojik yerleşimi yanlış yönde etkileyeceğini bilmek gerekir. Doğum haritalarının sağlıklı bir şekilde çıkarılabilmesi ve anlamlarının izah edilebilmesi için, doğum günü ve saatinin tam olarak bilinmesi şartı vardır. astroasis.com sitemizde ücretsiz olarak kullanıma sunduğumuz doğum haritası programı da, yıl, ay, gün, saat ve dakika olarak giriş yapacağınız bu veriler ışığında kişiye özel astrolojik doğum haritası sonucunu anlamlarıyla beraber vermektedir.

Astrolojik göstergelerin yoruma dayalı tarafları olmakla beraber, aslında astrolojinin belli kuralları içerisinde aynı şeyleri ifade eder. Bu sebeple yüzde yüz olmamakla birlikte farklı astrologların yorumları bir birleri ile önemli ölçüde örtüşürler.

Doğum haritası bir insanın doğduğu anda bulunduğu bölgenin koordinatına göre astrolojik manada etkisi olan Güneş sistemindeki gezegenlerin bulunduğu yerleri ve bir birleri ile olan açılarını gösteren bir haritadır.

Ücretsiz Yükselen Burç Raporu Çıkarma Servisi

Yükselen burcunuzun ne anlama geldiği ve dışarıya nasıl gösterdiği hesaplama işleminden elde edilen bilgilerle beraber verilmektedir. Bir natal haritada yükselen burcun önemi esas burçtan bile fazladır diyenler çoğunluğu oluşturuyor. Çünkü 1. Ev ortaya çıkarıldıktan sonra tüm astroloji haritasının detayları da ortaya çıkacak demektir. Astrolojik kurallar gereği tahminler muhakkak 1. Evdeki burca göre yapılır. Yalnızca bu bile 1.Evin ehemmiyetini anlamaya yeten yeterli bir göstergedir. Şehir ve doğum saatinize ilişkin bilgilerle muhakkak yükselen konumunuzu öğrenin. Bu hesaplama, kendinizi daha iyi tanımanızı, dış dünyaya nasıl bir izlenim verdiğinizi daha hızlı bilme olanağınızı arttırır.

Yükselen burç (1.Ev) doğduğunuz anda bulunduğunuz lokasyona göre, doğu ufkunda yükselmekte olan burca nispet edilen addır. 12 evli astroloji sistemine göre tertip edilmiş olan doğum (natal) haritanızdaki ilk evinizdir. Birçok insan kendisini Güneş burçlarına göre tarif etseler bile, dışarıdan bakılınca başka insanlar tarafından daha farklı görünürler. Çünkü karşı tarafa verdiğimiz izlenim aslında yükselen burcumuzla alakalıdır.

Yükselen burcun tespiti için gök günlüklerinden faydalanılır. Bu çizelgeler astrolog olmayanlar için anlaşılması mümkün olmayan karmaşık içerikler içerir. Bu bilgilerden yararlanabilmek için astrolojik alanda ileri düzey bilgi ve deneyim sahibi olunması gerekmektedir. Bu konuda en garanti ve güvenilir yöntemlerin başında bir astrologtan profesyonel destek almak ve çeşitli yazılımlar kullanmak gelir. Sitemizi de bu iş için güvenerek kullanabilir, 1. Evinizi kesin bir doğrulukla öğrenebilirsiniz.

Her zaman doğru bilgi vermeyen internette yükselen burç bulma işlemleri araştırırken bir birine benzeyen basit tablolarla karşılaşmışsınızdır. Yükselen burcun hesaplanması konusunda güvenilir sonuç çıkaran gösterildiği gibi basit bir yükselen burç bulma çizelgesi yoktur aslında. Karşınıza çıkan bir tabloda, doğum yerine yer verilmiyor ve yalnızca hangi Güneş burcundan olduğunuz ve 2 saat ara ile yükselen sıralaması yapılmışsa değer vermeyin. Çünkü en doğru yükselen burç hesaplama işleminde koordinat bilgisi, yerel saat dilimi ve otomatik olarak ileri/geri saat uygulaması kesin öneme sahiptir.

Web sitemizdeki yazılım sayesinde, herhangi bir astroloji bilgisine sahip olmamanız halinde bile yükselen burcunuzu bulabilirsiniz. İzleyeceğiniz yöntem çok kolay. Elbetteki doğduğunuz andaki saati net olarak bilmeniz şartı ile. Sitemizdeki yükselen burç bulma formuna, doğum saatinizi doğum lokasyonunuzu girin, ardından çıkan hesaplamayı yap butonunu tıklamanız yeterli olacaktır.

Bildiğiniz gibi, Güneş ışıklarından daha fazla faydalanmak maksadıyla saatler belli zamanlarda bir saat ileri veya geri alınır. Son birkaç senedir Türkiye’de bu sistem sonlandırılmışsa da, yükseleni hesaplanacak kişinin doğduğu yıl bu tür bir uygulamanın var olup olmadığı bilinmeli ve tüm hesaplamalar bu bilgi ışığında şekillendirilmelidir.

Güneş Burcu Nedir? Nasıl Yorumlanır?

Güneş, astrolojik sistemdeki en parlak güç olduğu gibi, natal haritalarda da en büyük güç olarak görülür. Buradan alınan etki, ana kimliğinizle ve yaşadığınız müddetçe kim olmak istediğinizle bağlantılandırılır. Kapasitenizi diğer insanlarla nasıl etkileşime aldığınızı ortaya çıkarmakla beraber değerlerinizin, amaçladığınız şeylerin ve içsel benlik duygunuzun temel taşıdır. Belli bir yaştan sonra, Güneş burcunun etkisi güçlenir çünkü yaş ilerledikçe, kim ve ne olduğunuz konusunda kendinizi daha iyi anlarsınız. Güneş’in bulunduğu burcunuz doğal kişiliğinizi ve yaşamınızın olağan süreci esnasında aynı kalan öz benliğinizi belirler. Bu özellikler sizin dünyaya bakan en gerçek en içteki parçanızdır. Gerçekte enerji kaynağımız olan Güneş, Güneş Sistemi’nin tam olarak merkezinde bulunur ve buna benzer şekilde burcunuzdaki Güneş de eşsiz kişisel karakter merkezinizi tanımlar. Astrolojik kişisel özelliklerinizi anlayabilmek için websitemizdeki Güneş burcu aracından yararlanabilirsiniz.

Ay Burcu Bulma Ay Burcu Hesaplama

Kendinizin yahut da tanıdığınız bir kişinin duygusal özelliklerini bilmek için, internet sitemizdeki Ay burcu bulma programını kullanabilirsiniz. Şayet natal haritanızdaki Ay’ın hangi burçta olduğunu öğrenmeyi istiyorsanız doğum bilgilerinizi bildirmeniz yeterli. Akabinde hesapla butonuna tıklayın. Şayet başka bir kimseye ait Ay burcu raporuna göz atmak isterseniz ilgili kişiye ait doğum saatini, Ay’ın şuan için hangi burçta olduğunu bilmek istiyorsanız mevcut günün bilgilerini hesaplama formuna yazmanız gerekiyor. Bu işlemle alakalı belirtilen tarih içerisinde Ay’ın bulunduğu burcu ve o astrolojik konumda hangi anlamlara geldiğini okuyabilirsiniz.

Diğer burç hesaplamalarında da olduğu gibi, Ay burcunu hesaplamak için de doğum bilgilerinin kesin olarak bilinmesi istenir. Bu kısmın doğruluğu önemlidir, çünkü sadece küçük bir zaman farkı değişik bir burcu gösterebilir, bu yüzden emin olmak için kesinlikle titiz davranılması gerekir. Tam doğum saati bilgilerine sahip olmanız durumunda, websitemizdeki gibi iyi bir hassas hesaplama programı doğru sonucu almanızı sağlayacaktır.

Ay burcu insanlara göstermediğimiz iç konuları ifade ediyor olmasından dolayı duygusal tepkilerimizle alakalı birçok mesele Ay’ın bulunduğu burçla net bir şekilde ilgilidir ki, bize keyifli gelen şeyler hatta alışkanlıklarımız bile Ay burcumuzun etkisiyle açığa çıkan konulardandır. Hislerimiz üzerindeki tesiri nedeniyle yaşamımızın tüm yönlerini tam manasıyla tesiri altına alabilir fakat, daha önemlisi sürdürdüğümüz ilişkiler üzerinde etki sahibi olmasıdır. Ay’ın bulunduğu burç bir yandan da sevgiden ne beklediğimizi, beslenme yöntemlerimizi ve duygusal anlamda rahatlama şeklimizi de yönlendirir.

Duygusal alanlardaki hayli konuda tesirli olan Ay’ın natal haritadaki pozisyonu astroloji alanındaki uzmanların önemli saydıkları başlıca konulardandır. Doğum haritasında, Ay’ın yer aldığı burç, bilhassa evlerimizde ve özel hayatımızda çevremize duygusal manada nasıl tepki verdiğimizi ortaya koyar.

Ay’ın sembolik manada koruyucu olarak Güneş’in çevresinde tur atması ve Güneş ışıklarını bizlere iletmesi gibi, haritamızdaki Ay da ne tür yöntemlerle kendimizi koruduğumuzu, kendimizi nasıl güvende ve rahat hissettirdiğimizi belirtir.

Merkür Burcu Nasıl Yorumlanır? Ücretsiz Yıldız Haritası

Haritanızdaki Merkür’den aldığınız etkiyi görebilmek için Merkür burcu öğrenme programımız aracılığı ile hesaplama işleminizi yapmalısınız. Merkür konumumuz iletişim şeklimiz üzerinde tesirli olduğundan, ve düşüncelerimizi yönettiğinden dolayı, hayatımızın her yönünü etkisi altına alır. Natal haritada bulunduğu yere göre değişik anlamlara gelen Merkür burcumuz, potansiyel zekamızı ve bu zekamızı ne tarafa yönlendirdiğimizi gösterir. İlk kez karşılaştığımız birisinin, gerçekte Güneş burcuyla değil, Merkür burcuyla tanışıyoruz demektir. Merkür gezegeninin konumu, olayları öğrenme, bilgileri içselleştirme ve başkalarıyla fikir alışverişinde bulunma şeklimizi biçimlendirir. Merkür yerleşimimiz düşünsel özelliklerimizi, yazarlığa olan yönelimimizi ve insanlarla iletişime nasıl geçtiğimizi bildirir.

Venüs Burcu Nedir? Nasıl Hesaplanır ve Yorumlanır?

Venüs değerlere işaret ettiğinden para ve lüxle olan ilişkilerimizi düzenler. Ama belki de daha önemlisi, Venüs burcumuz sevgiye bakış açımızı, merhamet etme şeklimizi, nasıl bir aşk aradığımızı ortaya koyar. Aşık olduğunuz kişiyle aranızdaki uyumluluğu çıkarmak için Güneş burcundan hareket etmek sıkça kullanılan bir yöntemdir fakat, Venüs burcu doğrudan doğruya aşkın merkezine inmenin en kesin yoludur. Venüs gezegeni devir daim yaparken, günlük olarak kaba olarak bir derece yer kaplar. Bu hızla bir burçta ortalama bir ay geçirdiği manasına gelir. Ayrıca her 18 ayda bir retroya girer ki, Venüs’ünüzün kesin pozisyonunu belirlemenin en kestirme yöntemi doğum haritasından yararlanmak ve doğduğunuz anda hangi burçta olduğunu belirlemek için bir Venüs burcu hesaplama yazılımı kullanmaktır.

Mars Burcu Hesaplama Sistemi Ücretsiz Analiz

Natal haritalardaki Mars’ın getirilerini anlamak, harekete geçme biçiminiz ve motivasyon kazanmak için neye ihtiyacınız olduğu hakkında önemli bilgiler verir. Bu bilgi, enerji düzeyinizi yükseltmenize ve yaşamınızı kolaylaştırmanıza yardım edebilir. Mars pozisyonunuzu kolayca bulmak için Mars burcu hesaplama programı kullanmalısınız. Diğerlerine bakarak Mars hareketini hızla sürdüren bir gezegendir ve hangi tarihlerde retroya girdiğine bağlı olarak 2-7 ay arasında bir burçta kalabilir. Bilindiği gibi Mars’ın burçlar kuşağını tam olarak tamamlaması ortalama iki sene sürer. Bu 2 yıllık süreyi doğru bir şekilde tespit edebilir, içinde bulunduğunuz süreçte neler yaşadığınıza ve neler hissettiğinize göre farkındalığınızı geliştirirseniz, sonraki Mars devrinde ne şekilde hareket edeceğiniz ve enerjinizi hangi yolla koruyacağınız hakkında ipuçları edinebilirsiniz.

Ücretsiz Jüpiter Burcu Hesaplama Sistemi

Jüpiter’in astrolojik konumunu öğrenmenin birkaç yolu bulunmaktadır. Bir astroloji programından yararlanarak tek tıklamayla Jüpiter’inizi kolayca öğrenebilirsiniz, tabiki doğum tarihinizi ve yılınızı bilmeniz durumunda. Bununla beraber çevrimiçi Jüpiter transit tablosunu kullanarak tarihleri ​​de gözden geçirebilirsiniz. Doğum anınıza ait Yıldız haritanız elinizdeyse Jüpiter konumunuzu buradan da tespit edebilirsiniz. Eğer anlamlarıyla birlikte bu yerleşime ayrıntılı bir şekilde göz atmak isterseniz Jüpiter burcu bulma uygulamamızdan faydalanabilirsiniz. Jüpiter’in bulunduğu burç sizin hakkınızda bilinenden çok daha fazlasını söyler, algınızın açıklığını ve bilinç düzeyinizi yükseltme metodlarını ortaya çıkarır. Genişlemeyi temsil eden Jüpiter genellikle bu özelliğinin beraberinde bol miktarda doğruluk serumu verir. Jüpiter burcunuzu iyi derecede anlamanız, hayatınıza daha fazla şansı çekmenize yardımcı olur.

Astroloji ve Burçlar – Satürn Burcu Hesaplama

Uzun menzilli hareket eden bir gezegen olan Satürn, bir burç derecesinde kabaca 30 ay süre kalı ve başlangıçtaki pozisyonuna tekrar dönmesi 28 ila 29 yıl arasında bir zaman sürer. Bu geri geliş zamanına Satürn’ün Dönüşü ismi verilir ve bu bir reşitlik süresidir. Bu, aynı yaş grubunun birbirine yakın yaşam dersleri aldığı anlamındadır. Sitemizdeki Satürn burcu tespit etme programı vasıtasıyla Satürn’ün bulunduğu astrolojik lokasyonu bulabilirsiniz. Natal haritalarda, Satürn’ün konumlandığı burç, sınır çizgilerimizi, korktuğumuz şeyleri ve sorumluluk duygumuzu işaret eder. Satürn burcu, sorumluluklarımızı nasıl yerine getirdiğimizi açığa çıkarabilir ve bununla beraber, doğal olarak açıklayamadığımız ve hatta kişiliğimize ait olarak özümsediğimiz özelliklere de işaret eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı