EÜ’de “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı” anlatıldı

Ege Üniversitesi (EÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü ve Yeşilay İzmir Şubesi iş birliğinde “Türkiye’de Bağımlılıkla Mücadele Programı” kapsamında  “Teknoloji Bağımlılığı Nedir?” konulu bir sunum gerçekleştirildi.

 

EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Türk Dünyası Araştırmaları Enstitü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Atıf Akgün, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Sosyal sorumluluk projesi başlığında yapılan etkinliğin yürütücülüğünü Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türk Dünyası Sosyal, Ekonomik ve Siyasal ilişkiler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vefa Kurban üstleniyor.

 

Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Yeşilay İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Sağlık, teknoloji bağımlılığının nedenleri ve bu bağımlılığın azaltılmasında noktasında çözüm  önerileri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Teknoloji bağımlılığı noktasında ciddi anlamda bir artış olduğunu vurgulayan Sağlık, “Teknoloji bağımlılığı noktasın birçok insan yardım alıyor. Sadece gençler değil, yaşlı insanlarda bağımlı olabiliyor. Teknoloji bağımlılığı dikkat süresini tüketti, insanlar artık eskisi gibi uzun videolar izleyemiyor” dedi.  Sunum sonunda teknoloji bağımlığından kurtulmak için önerileri dile getiren Sağlık, “Yavaş yavaş ama kararlı olarak azaltın, oyunun yerini spor, hobi gibi alanlar ile doldurun. Teknolojinin zararlarının sizden aldıklarını değerlendirin ve gerekirse uzman yardımı alın” dedi. Etkinlik sonunda Sağlık, katılımcıların sorularını yanıtladı.

 

 TDAE Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vefa Kurban, Yeşilay İzmir Şube Yönetim Kurulu Müdürü Gökhan Sağlık’a “Teşekkür Belgesi” verdi. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni