Ümitler Balkan Judo Şampiyonası sona erdi

Büyükşehir’in Türkiye Judo Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirdiği Ümitler Judo Balkan Şampiyonası heyecanı sona erdi

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi “Spor Kenti Kocaeli” vizyonuyla hareket ederek, Kocaelililere sporu sevdirmenin yanı sıra Türkiye Şampiyonaları, dünya ve uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapıyor. Sporun her alanına verdiği destekle tüm ülkeye adını duyuran Büyükşehir, etkili bir çalışma performansı sergilemeye devam ediyor.

 

9 ÜLKEDEN SPORCULAR KATILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Judo Federasyonu işbirliğinde, İzmit Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda düzenlediği 18 yaş altı Ümitler Judo Balkan Şampiyonası sona erdi. İki gün süren şampiyonaya Türkiye’nin yanı sıra Bosna Hersek, Romanya, Karadağ, Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk, Kosova ve Kuzey Makedonya’dan 200’e yakın sporcu katıldı.

 

TÜRKİYE BİRİNCİ OLDU

Şampiyonanın ikinci gününde erkeklerde 81, 90 ve + 90 kilo, kadınlarda 63, 70 ve + 70 kilo kategorilerinde müsabakaları yapıldı. Erkekler 90 kiloda mücadele eden milli judocu Mikail Zaloğlu altın, + 90 kiloda yarışan Yusuf Kaan Engin gümüş, Mehmet Ali Akıncı bronz madalya kazandı. Kadınlar 63 kiloda ise tatamiye çıkan Zehra Nur Kaya ve Elif Kusku bronz, 70 kiloda Hatice Koçyiğit gümüş, Silan Ok bronz, + 70 kiloda Gülsüm Ağaç bronz madalyanın sahibi oldu. Şampiyonanın ilk gününde 4 altın, 5 gümüş ve 5 bronz madalya kazanan Türkiye, toplamda 22 madalyayla 9 ülke arasında birinci oldu. Bireysel karşılaşmaların ardından karma takım kategorisi müsabakaları yapıldı. Türkiye, yarı finalde Bosna Hersek, finalde de Romanya'yı mağlup ederek altın madalyayı elde etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni