24. Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali Başlıyor

Her yıl Mayıs ayının ilk haftası düzenlenen Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali bu sene 4 Mayıs Perşembe günü saat 15.00’de düzenlenecek olan açılış ile başlayacak. 24.Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali 4-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Çiçekçiliğin başkenti olan Bayındır, sadece ilçe üreticilerine değil ülke ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. Bayındırlı çiçek üreticileri festival de ilçelerini en güzel şekilde tanıtabilmek için titizlikle çalışmaya devam ediyor. Geride kalan 24 yılda Bayındır, Türkiye’nin önemli çiçek üretim merkezlerinden biri haline gelirken Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali de ülkenin dünyaya açılan pencerelerinden biri oldu. Üreticilerimiz yüzlerce çeşit çiçekle oluşturdukları sergilerinde hem ülkemizin değişik yerlerinden gelen ziyaretçileri mest ediyor hem de ürünlerini pazarlama imkânı buluyor. Bu sene stantlar yaklaşık 2600 m2’lik bir alana kuruldu ve festivale 130 çiçek üreticisi katılıyor.

Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali için hazırlıklar aylar öncesinden başlıyor ve bu sene çok daha zengin ve kapsamalı bir festival için hazırlanıyordu ancak 6 Şubat’ta tüm Türkiye’yi derinden etkileyen deprem felaketinden dolayı bu sene çiçek festivali boyunca gündüz ve gece etkinliklerimizi iptal edildi. Ancak her sene yapıldığı gibi festivalin Bayındır’ın ve çiçekçiliğin tanıtımına katkı sağlaması, kültürel değerler taşımasına gayret gösterilerek yine çok özel bir festival hazırlandı.

Bu yıl 24. kez düzenlenecek olan Uluslararası Bayındır Çiçek Festivali’ne herkesi davet eden Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen “Festivalimiz ilçemiz için, ülkemiz için çok önemli bir festival. Sektörün öncüsü olan şirin ilçemizde misafirlerimizle birlikte festivalimizi güzel bir şekilde geçireceğiz.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni