Çorlu 1. Hamsi Festivali'ne Yoğun İlgi

Çorlu Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliği ile düzenlenen Çorlu 1. Hamsi Festivali yoğun ilgi görürken festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Çorlu 1. Hamsi Festivali’ne Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, CHP Tekirdağ İl Başkanı Volkan Nallar, CHP Çorlu İlçe Başkanı Cüneyt Akar, Çorlu Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutlu Kütük, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan Çorlu 1. Hamsi Festivali’nin açılış konuşmasını yapan Çorlu Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mutlu Kütük, 2 ton hamsiyi 35 aşçı ile birlikte pişirerek dağıttıklarını ve festivalin geleneksel hâle getirilerek önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, 1. Hamsi Festivali’nin Çorlu Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliği ile gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Çorlu’muzda ilk kez düzenlenen ve geleneksel hâle geleceğine inandığımız Hamsi Festivali hepimizde büyük bir ilgi ve heyecan yarattı. Karadeniz bölgesinden pek çok hemşehrimizin yaşadığı güzel Çorlu’muzda, Karadeniz’in simgesi hâline gelen hamsi balığının festivalinin düzenlenmesi çok kıymetli. Ordulular Derneği’mizin öncülüğünde gerçekleşen festival, aynı zamanda yöresel ürünler satan esnafı destekliyor ve yerel ekonominin canlanmasına katkı sunuyor.

Kentimizde hamsi festivali düzenlemek yalnızca bir yerel lezzeti değil ülkemizin de önemli bir kültürünü Çorlu’muzda daha iyi tanıtılmasını sağlayacak. Festivalde Ordu’nun yerel lezzetlerini tadacağız, kültürünü yakından tanıma fırsatı bulacağız. Bir nevi Marmara Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi arasında dostluk köprüsü kuracağız.

Doğduğumuz bölge ve şehirler farklı olsa da, Türkiye’nin farklı illerinden gelip Çorlu’ya yerleştiğimiz günden bu yana aslında hepimiz Çorluluyuz. Burada yaşayan her vatandaşımız ve şehrimizin yönetimine katkı sağlayan tüm hemşehri derneklerimiz Çorlu’muzun kıymetli bir parçasıdır.

Bu kenti seven, sorunları ile dertlenip çözüm ve öneri sunan, daha güzel bir Çorlu için mücadele eden, bu kente sahip çıkan hemşehri derneklerimizle her zaman iş birliği içerisinde olduk. Bundan sonra da iş birliği içerinde olmaya devam edeceğiz. Bugün bu güzel festivalin gerçekleşmesini destekleyerek hemşehri derneklerimizin bizler için ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösterme fırsatı bulduk.

İnanıyorum ki, Hamsi Festivali bundan böyle bir gelenek olacak ve Çorlu’muzda uzun yıllar boyunca düzenlenecek…

Festivalin hayata geçirilmesinde büyük emek veren başta Çorlu Ordulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olmak üzere tüm paydaşları ve katılımcıları kutluyor; Hamsi Festivali’nin Çorlu’muza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Başkan Sarıkurt’un ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ve Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan birer konuşma gerçekleştirerek festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından Hülya Polat ve Zeynep Birinci, birbirinden güzel şarkılarıyla festivale katılanlara unutulmaz bir gün yaşatırken pişirilen 2 ton hamsi vatandaşlara ikram edildi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni