Gerçek Yaşamdan Bir Oyun: Düğün Şarkıcısı

23 Mart akşamı başlayan ve her gece tiyatroseverlerin ilgi odağı olmaya devam eden Dünya’nın ilk kadın temalı tiyatro festivali,  Ayvalık Kadın Oyunları Festivali’nin dördüncü gününde, Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde yine yoğun bir katılım yaşandı. Biletlerin bir gün önceden tükendiği komedi tarzındaki Düğün Şarkıcısı isimli oyun izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Erdi Işık’ın yazdığı, Kayhan Berkin’in yönettiği ve Nergis Öztürk’ün başarıyla oynadığı Düğün Şarkıcısı isimli oyun; bir zamanlar popüler olan BBG yarışmalarına şarkıcı hayaliyle katılanların gerçekte yaşadıklarını konu ediyor.

 Oyun bitiminde izleyenler tarafından defalarca sahneye davet edilen Nergis Öztürk duygusal anlar yaşadı. Ayvalık seyircisini ve bu geceyi hiçbir zaman unutmayacağını belirten sanatçı gözyaşlarına hakim olamadı. Ayvalık Kadın Oyunları Festivali 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Prima Facie isimli oyunla kapanış yapacak.

2000li yılların başında katıldığı BBG yarışmasında popüler olan ve sonrasında hızla popülerliğini kaybeden bir jazz şarkıcısının (Şahnaz), düğün şarkıcısı olma hikayesinin anlatıldığı oyunda Şahnaz’ın çalıştığı Urban Jazz Bar da değişen Türkiye’yle birlikte dönüşüme uğrar. Mekan önce bir masaj salonu, ardından düğün salonu olur.

İşini kaybeden Şahnaz, İstanbul’un çeşitli mekanlarında sahne almak için her yolu dener, sonrasında ülke ve işsizlik gerçeğiyle yüzleşiyor; en nihayetinde de ‘eski’ adıyla Urban Jazz Bar – yeni adıyla Şanzelize Wedding House’da düğün şarkıcılığı pozisyonuna talip olur. Yeni işine adapte olmakta güçlük çeken Şahnaz, bu yeni müzik kariyerinde toplumunun ‘etnik’ ve ‘zengin’ müzik türlerini öğrenmekle kalmayacak, aynı zamanda yaşadığı toplumun halkını da tanıma fırsatı bulacaktır.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni