İzle, Öğren, Eğlen: Aralık Gain'de Dopdolu

Aralık ayı bir yandan yeni yıl heyecanını getirirken, bir yandan da iş ve okul hayatında daha çok çalışıp daha çok yorulduğumuz bir dönem oluyor. Havalar iyiden iyiye soğuyor, planlar seyrekleşiyor. Haliyle sıcacık iç mekânlarda izlemeye, öğrenmeye ve ekran başında eğlenmeye biraz daha fazla vakit ayrılıyor. GAİN, herkese hitap eden, her an izlenebilir kısa ve uzun içerikleriyle, Aralık ayının ruhuna en keyifli şekilde eşlik ediyor. 

 

Etkileyici bir tanıklık: Ödüllü belgesel “Çek Çek”

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2022 Sedat Simavi Ödülü’ne değer görülen “Çek Çek” atık kâğıt işçilerinin hayatlarına bir pencere açıyor; toplayıcılarla birlikte İstanbul’un farklı semtlerinde sokak sokak gezerken depolarda ortak yaşam süren işçilerin odalarına misafir oluyor. İsmini Çetin Alp’in 1978’de seslendirdiği aynı isimli şarkıdan alan etkileyici belgeselde, konu psikolojik, siyasi, toplumsal ve kanuni boyutlarıyla da irdeleniyor.

 

Konuşulması zor konular tarafsız olarak ekranda

GAİN’in yeni haber-yorum programı “4×4”; Türkiye’nin konuşulması zor, tartışmalı konularını, her bölüm dört farklı uzmanın yorumlarıyla tarafsız olarak aktarıyor. Program formatı, seyircinin konuyu kendi süzgecinden geçirerek değerlendirebilmesini sağlıyor. Deneyimli gazeteci Can Ertuna’nın hazırladığı ‘’4×4”, Aralık’ta iki yeni bölümle izleyici karşısına çıkıyor; “Delirdik mi?” bölümüyle Türkiye’de ruh sağlığımızın durumunu, sonraki bölümünde ise “LGBTİ” başlığını masaya yatırıyor. 

 

Trajedi, yetenek, elektronik: Electro Monolog

GAİN’den bu sezon arka arkaya izleme garantili, kısa sürede bolca kafa açan, ruhunuza dokunan ve adeta hayran bırakan bir seri… “Electro Monolog”da Müzisyen Emre Yusufi ve oyuncu Nilperi Şahinkaya, klasikleşmiş tiyatro oyunlarından hala güncelliğini koruyan monologları müzikli tiratla yorumluyor. Molière’den “Cimri”, Arthur Miller’dan “Satıcının Ölümü”, Dario Fo’nun kaleminden ölümsüz trajedi “Madea” ve “Antonius ile Kleopatra” gibi eserler, müthiş bir yaratıcılık ve yetenek karmasıyla günümüze taşınıyor.

 

Gizemle dolu terk edilmiş yapılar: Abandoned Places 

Berlin’de bir ormanın ortasında tüberküloz olan işçilerin çığlıklarıyla yankılanan Nazi döneminden kalma bir hastane, Soğuk Savaş yıllarının en önemli yapıtlarından Balkan dağlarındaki Bulgar UFO’su, Prag’da perili olduğu için terk edilen bir kilise, Fırat Nehri’nin yuttuğu Halfeti’deki yalnız köy Savaşan… İnsanlık gelişip evrilirken, inşa ettiği yapıları da bazen geride bırakıyor. Ancak onlar tüm gizemleriyle tarihin somut kanıtları olarak varlıklarını sürdürmeye devam ediyor. “Abandoned Places”, izleyiciyi işte bu mekânları keşfe davet ediyor. 

 

 

İnsan hikâyelerinin izini sürenler için: Dertleşme

Birkaç dakikalık kısa formatıyla “Dertleşme”, az vakitte büyük hikâyeleri keşfetmek isteyenler için ufuk açıcı bir içerik serisi… Programda Türkiye’nin çeşitli yerlerinden meslek erbapları, işlerini yaparken karşılaştıkları zorlukları anlatıyor. “Dertleşme”, baba mesleğini sürdürmeye çalışan davul ustası Süleyman Doğan, “Bizim meslekte güler yüz yok” diyen tabutçu Arif Usta, hayalini gerçekleştirmek için sayısız kapıyı çalan grafik tasarımcısı Buse Kılıçoğlu, pandemiyle birlikte hamallığa başlayan tiyatro oyuncusu Muhammed Akbıyık ve daha niceleriyle izleyiciyi tanıştırıyor.

 

Cezailer’den bonus bölüm

Yiğit Özşener ve Rıza Kocaoğlu’nun başrollerinde yer aldığı, bir psikiyatrın riskli bir deney için kendi isteğiyle akıl hastanesine girişini konu alan Cezailer’in bonus bölümü de Aralık ayında GAİN’de yayında olan içerikler arasında. Kasım ayında sezon finali yapan; usta oyuncu kadrosu, ters köşe senaryosu ve yenilikçi reji diliyle izleyiciden tam not alan dizinin izleyicileri oyuncularla yapılan röportajlardan çok keyif alacak.

 

#Etkileyici son sürat devam

#Etkileyici’de sezon sonuna doğru yaklaşırken, gerilim ve macera dozu da giderek artıyor. Dizi, tempolu senaryosuyla izleyiciyi algılarını sürekli açık tutmaya zorlarken adeta karakterlerin mücadelesine de ortak ediyor. Sezon finali yeni yıla kalacak olan dizi, halen izlemeyenler için yayınlanan tüm bölümleriyle GAİN’de.

 

Dayı Şov yeni yıla sürpriz konuklarla girecek

Dayı Şov ikinci sezonuyla yine eğlencenin, sohbetin ve müziğin adresi olmayı sürdürüyor. Bu sezon perşembe akşamları saat 22.30’da yayınlanan canlı talk show programı birbirinden ünlü konuklarıyla gündem yaratıyor. Geçtiğimiz yılbaşında Gülşen, Fatih Ürek ve Gazapizm’i ağırlayan Dayı, yeni yıla yine sürprizlerle girmeye hazırlanıyor. 

 

Mizah keyfi tek nefeste

Kimi ağlanacak haline gülen, kimi yer yer geren, kara mizah ile ofansif gözlemler arasında gidip gelen “TuzBiber” ekibinin stand-up gösterileri, iki sezonunun tamamıyla yayında. BKM Mutfak, Doğu Demirkol ve Oyunlar Holding gibi birbirinden eğlenceli şovlar ve programlar da mizah keyfini zirveye taşıyor ve hepsi tüm bölümleriyle tek nefeste izleniyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni