Kartepeliler Mevlana'yı Fatih Çıtlak'tan Dinlediler

Kartepe Belediyesi, hoşgörü ve hümanizmasıyla Anadolu topraklarının yanı sıra tüm dünyayı etkileyen Mevlana Celaleddin Rumi’nin vuslatının 749. yılı münasebetiyle özel bir program düzenledi.

Kartepe Belediyesi, sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında Mevlana Celaleddin Rumi’nin vuslatının 749. yılı münasebetiyle Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde program düzenlendi. Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Kan, AK Parti İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, meclis üyeleri, birim müdürleri ve Kartepeliler katıldı.

ANLAMAK ÖNEMLİDİR

Programda konuşan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Hz.Mevlana’yı Anlamak” özü anlamaya çalışmak, anlamak. İnsana dokunan yaklaşımıyla dünyaya örnek olan sevgiyi, hoşgörüyü, manayı, değerlerimizi bize anlatan Hz.Mevlana’nın öğretilerini felsefesini anlamak ve yaşamak çok önemlidir. Buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Gençlerimize yönelik eğitim desteği veriyoruz. Herkesin beklediği bir programı düzenlediğimizden dolayı çok mutluyuz” dedi.      

FELSEFESİNİ DOĞRU ANLAMA

Tasavvuf sohbetleri kapsamında “Hz.Mevlana’yı Anlamak” konulu sohbete katılan Yazar Fatih Çıtlak, “Hz.Mevlana tüm dünya hayrandır. Mevlana’yı anlamak için Esma’ül Hüsna’yı öğrenmeliyiz. Allah (c.c.) kendisini tam anlatmak üzere peygamber efendimizi seçmiştir. Kur’an-ı Kerim’i dinlemediğin zaman herşeyini kaybedersin. Allah (c.c.) Kur’an-ı Kerim ile kullarıyla konuşmaktadır. O zaman iyi anlamalıyız. Kendi kalbinde peygamberimize karşı muhabbet beslemelisiniz. Efendimizin hayatını tarih kitabı gibi okumamalıyız. Yolun doğru giderse peygamber efendimize çıkar. Hz.Mevlana öğretileri ile hem geçmişte, hem bugün, hem de geleceğe ışık tutmaktadır. O’nu idrak etmek, felsefesini doğru anlamak ve yaşantımıza adapte etmek, huzur ve mutluluğa giden yolumuzu kolaylaştırır. Okumak ve anlamak aynı şey değildir. Gözlerimizle değil, kalbimizle okumalıyız” dedi. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni