KO-MEK; Kocaeli'nin sanat merkezi

Kurulduğu günden beri kentin sanat merkezi olan KO-MEK şimdiye kadar gösteri ve sanat branşlarında 214 bin 461 kişiye eğitim verdi

Kocaeli ve çevre illerden binlerce sanatsever, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları’ndan (KO-MEK) eğitim alabilmek için kurslara kayıt yaptırıyor. Eğitimlerin son sürat devam ettiği KO-MEK’te gün sonunda eşsiz sanat eserleri ortaya çıkarken, kursiyerler de ortaya konulan emekten oldukça mutlu.

GÖSTERİ VE SANAT BRANŞLARI HAYAT BULDU

KO-MEK mesleki eğitimleriyle ülkenin istihdam hamlesine destek verirken, gösteri ve sanat kurslarıyla da kentin kültürel ve sanatsal gelişimine katkı sunuyor. KO-MEK’in sanat branşlarında eğitim alan vatandaşlar, yeteneklerini geliştirmenin ayrıcalığını yaşıyor. Gösteri ve sanat branşları aynı zamanda kentin adeta rehabilitasyon merkezi görevini görüyor.

SANATSAL EĞİTİME DESTEK

Kurulduğu günden beri adeta bir Halk Üniversitesi olan KO-MEK 12 ilçede ve 43 kurs merkezinde toplam 370 farklı branş ile eğitim vermeye devam ediyor. Meslek branşları ile istihdama katkı sunan KO-MEK, gösteri ve sanat branşlarıyla da vatandaşlara eğitim vererek sanatsal gelişimi destekliyor.

SANAT BRANŞLARINDA 214 BİN 461 KİŞİYE EĞİTİM

KO-MEK şimdiye kadar 121 farklı el sanatı branşının yanı sıra gitar, bağlama, ney, keman, tiyatro ve drama gibi önemli gösteri branşlarında da eğitim vererek müzik ve gösteri sanatlarının da gelişmesine destek oluyor. Şimdiye kadar 214 bin 461 kişiye eğitim vererek bu alanda önemli bir başarı elde etmiş oldu.

SANATSEVERLER KO-MEK’İ ÇOK SEVDİ

Kocaeli ve çevre illerden özellikle genç kursiyerlerin tercih ettiği gösteri ve sanat kursları yeterli sayının oluşturulduğu tüm kurs merkezlerinde açılarak eğitim veriyor. Alanında uzman usta öğreticiler tarafından verilen kurslarda adeta sanatseverler için bulunmaz bir ortam oluşurken ortaya çıkan eşsiz sanat ürünleri göz kamaştırıyor.  Geleceğe hazırlanan kursiyerlerin eğitim salonlarını doldurduğu KO-MEK’te geleceğin sanatçıları yetişiyor.

İLÇE SERGİLERİ BAŞLIYOR

KO-MEK, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı kursiyerlerinin eserlerinden oluşan ilçe sergileri 25 Nisan Salı günü başlıyor. KO-MEK ilçe sergilerinde bu yıl da kursiyerlerin yıl boyunca el emeği göz nuruyla hazırladıkları birbirinden güzel ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunacak. İlkbaharın gelişiyle birlikte sergi salonlarının rengârenk KO-MEK kursiyerlerinin ürünleriyle süsleneceği ilçe sergilerine 25 Nisan Salı günü İzmit ilçe sergisiyle başlayacak. Mevlana Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek olan ilk sergi saat 14.00’te başlayacak.

SERGİ PROGRAMLARI

25 Nisan Salı İzmit Mevlana Kültür Merkezi 14.00

26 Nisan Çarşamba Gebze Beylikbağı Kültür Merkezi 14.00

27 Nisan Perşembe Darıca Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi 11.00

2 Mayıs 2023 Salı Gölcük Gölcük Değirmendere Kültür Merkezi 14.00

3 Mayıs Çarşamba Karamürsel Kültür Merkezi 14.00

4 Mayıs Çayırova Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi 11.00

9 Mayıs Kartepe Necip Fazıl Kültür Merkezi 14.00

10 Mayıs Körfez Körfez Kültür Merkezi 14.00

30 Mayıs Başiskele Karşıyaka Kültür Merkezi 14.00

31 Mayıs Derince Yenikent Kültür Merkezi 14.00

1 Haziran Perşembe Kandıra Namazgah Kültür Merkezi 14.00

7 Haziran Çarşamba Dilovası Kültür Merkezi 14.00

EĞİTİMİN HİZMETİNDE 19 YIL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları bu yıl 19. Eğitim yılını kutluyor.  Eğitim hayatına 19 yıl önce 8 kurs merkezi ile başlayan KO-MEK, her eğitim döneminde kurs merkezi ve branş sayısını arttırdı. KO-MEK halen 43 kurs merkezinde ve 12 ilçede faaliyetlerini sürdürüyor.

19 YILDA 821 BİN 885 KURSİYERE ÜCRETSİZ EĞİTİM

Kentin halk eğitimi konusunda tartışmasız en önemli adresi olan KO-MEK, 19 yıl içinde 821 bin 885 kursiyere 372 farklı meslek dalında ücretsiz meslek ve sanat eğitimi verdi. KO-MEK 2022-2023 eğitim öğretim yılı ilk döneminde ise 43 kurs merkezinde halen 69 bin 076 vatandaşa 232 farklı branşta eğitim vermeye devam ediyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni