Steven Spielberg'ün kendi kişisel hikâyesinden ilham alan filmi “The Fabelmans" vizyonda!

Sinema tarihinin gelmiş geçmiş en önemli yönetmenleri arasında yer alan Steven Spielberg’ün kendi çocukluğundan ilham alarak, Pulitzer ödüllü oyun yazarı Tony Kushner ile birlikte kaleme aldığı yarı otobiyografik filmi The Fabelmans, vizyonda! 

Yapımcılığını Kristie Macosko Krieger, Steven Spielberg ve Tony Kushner’in birlikte üstlendiği The Fabelmans, Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen ve Gabriel LaBelle gibi başarılı oyuncuları ve duygusal hikâyesi ile sinema tutkunlarını ve Spielberg hayranlarını derinden etkilemeye aday.

Sinema tarihinin kilometre taşları arasında yer alan usta yönetmen Steven Spielberg, yeni filmi The Fabelmans ile bu kez kendi hayatından ilham alan bir hikâyeyle sinemaseverlerle buluşuyor. The Fabelmanlar’da çocukluğunu, ailesini, yönetmen olma serüvenini eğlenceli ve duygusal bir anlatımla betimleyen Spielberg, birbirinden deneyimli isimleri bir araya getiriyor. 

Senaryosunu Spielberg ve Spielberg’ün Lincoln ve Münih filmlerinin senaryolarıyla Oscar® adaylığı kazanan Pulitzer ödüllü oyun yazarı Tony Kushner’le (Angels in America, Caroline, or Change) birlikte kaleme aldığı The Fabelmans’ın yapımcılığını ise, üç kez Oscar® adayı olan Kristie Macosko Krieger (West Side Story, The Post), Steven Spielberg p.g.a. ve Tony Kushner p.g.a. birlikte üstleniyor.  Filmin yürütücü yapımcılığında ise Carla Raij (Maestro, West Side Story’nin ortak yapımcısı) ve Josh McLaglen’ın (Free Guy, Logan) imzası var.

Filmde, 16 yaşındaki hevesli film sevdalısı Sammy Fabelman rolünde Gabriel LaBelle (The Predator, Amerikan Jigolo dizisi), sanatçının annesi Mitzi rolünde dört kez Akademi Ödülü® adayı olan Michelle Williams (Manchester by the Sea, My Week with Marilyn), Sammy’nin hayata bilimin penceresinden bakan babası Burt rolünde Paul Dano (The Batman, There Will Be Blood), Burt’ün en iyi arkadaşı ve Fabelman çocuklarının fahri “amcası” Bennie Loewy rolünde Seth Rogen (Steve Jobs, An American Pickle), Mitzi’nin amcası Boris rolünde Akademi Ödülü® adayı Judd Hirsch (Uncut Gems, Ordinary People) yer alıyor.

Filmin diğer oyuncu kadrosu ise şöyle: Sammy’nin babaannesi Hadassah Fabelman rolünde Oscar® adayı Jeannie Berlin (The Heartbreak Kid, Inherent Vice); Sammy’nin kız kardeşi Reggie rolünde Julia Butters (Once Upon a Time … in Hollywood, 13 Hours); Sammy’nin anneannesi Tina Schildkraut rolünde Robin Bartlett (Moonstruck, Lean on Me) ve Sammy’nin kız kardeşi Natalie rolünde Keeley Karsten (Hunters, Evil Lives Here). 

Filmin müzikleri beş Oscar® ödüllü John Williams’a (Schindler’s List, Jaws), kostüm tasarımı iki Oscar® ödüllü Mark Bridges’e (The Artist, Phantom Thread) ve yapım tasarımı iki Oscar® ödüllü Rick Carter’a (Lincoln, Avatar) ait. 

Fabelmanlar’ın kurgusunu üç Oscar® ödülü sahibi Michael Kahn ACE (Saving Private Ryan, Schindler’s List) ve Sarah Broshar (West Side Story, The Post) beraber gerçekleştirdi. Filmin görüntü yönetmeni ise iki kez Akademi Ödülü® kazanan Janusz Kaminski (Schindler’in Listesi, Er Ryan’ı Kurtarmak).

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni