Tunç Soyer: İzmirli girişimcileri dünya ile buluşturuyoruz

“Sürdürülebilir ulaşımda” 8 iş fikri beğeniye sunuldu
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin TÜSİAD işbirliğiyle kurduğu Girişimcilik Merkezi İzmir'de “Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım” temasıyla yapılan ikinci programa katılmaya hak kazanan girişimciler dereceye girmek için yeni fikirlerini jüriye sundu. Jüri değerlendirmesi sonucunda Oğuzhan Sarıtaş'ın Car 4 Future projesi birinci, Halil Tataroğlu'nun Müdavim projesi ikinci, Agah Gök'ün Helpark projesi üçüncü seçildi. Başkan Soyer, “Girişimcilerimiz, iş dünyası ve dünya ile buluşarak hayata değer katıyor ve umudumuzu büyütüyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TÜSİAD işbirliğiyle hayata geçirdiği “Girişimcilik Merkezi İzmir” gençlerin önünü açmaya devam ediyor. Merkez yenilikçi iş fikirlerinin geliştirilmesi hedefiyle girişimciler ile start-upları yatırımcılarını bu kez de İnci Holding’in paydaşlığında ve “Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım” teması altında bir araya getirdi. Değerlendirme Komitesi'nden geçen 8 iş fikri projeye katılmaya hak kazandı ve 8 girişimci iş fikirlerini Demo Day etkinliğinde yatırımcılarla paylaştı. Değerlendirme sonucunda Oğuzhan Sarıtaş, Car 4 Future projesiyle 40 bin liralık birincilik ödülünü, Halil Tataroğlu Müdavim projesiyle 25 bin liralık ikincilik ödülünü, Agah Gök ise Helpark projesiyle 10 bin liralık üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Girişimcilik Merkezi İzmir'deki etkinliğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Barış Karcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, girişimciler ve profesyoneller katıldı.

Soyer: “Bu projeler sürdürülebilir ulaşım için önemli”
Göreve geldiklerinden bu yana İzmir'i doğayla uyumlu bir şehre dönüştürmek için önemli adımlar attıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çalışmaların temel amacının şehri döngüsel kültür kenti haline getirmek olduğunu söyledi. Girişimcilik Merkezi İzmir'in bu hedef doğrultusunda önemli bir yeri olduğunu söyleyen Başkan Tunç Soyer, “Ortaya konan projelerin İzmir’de sürdürülebilir ulaşımla ilgili çalışmalara katkılar sunacağına inanıyorum” dedi.

“Geçen yılın birincisi pek çok başarı elde etti”
Girişimcilik Merkezi İzmir'in yaratıcı ve özgün fikirleri olan gençlere fırsatlar sunduğunu ifade eden Başkan Soyer, 2021 yılındaki Tarım programında birinci olan Sena Tarım'ı örnek gösterdi. Soyer, “Geçen yılki birincimiz Biopols şirketi, Türkiye, Avrupa ve global ölçekteki platformlarda pek çok başarı elde etti. Avrupa Birliği tarafından desteklenen, dünyanın en büyük gıda inovasyon topluluğuna liderlik eden Avrupa Yenilikçilik ve Teknoloji Enstitüsü (EIT) çatısı altına girmeyi başardı. KOSGEB tarafından Karbon Emisyonunun Azaltılmasına Yönelik Proje kapsamında en iyi üçüncü proje seçilerek 450 bin TL destek almaya hak kazandı. Biopols ayrıca EIT Climate-KIC ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen, dünyanın en büyük çevreci ve yeşil iş fikirleri yarışması ClimateLaunchPad yarışmasının ulusal finallerinde bi rinci, Avrupa Finallerinde ise Gıda Sistemleri kategorisinde ikinci oldu. Girişimci gençlerimizin zihnindeki birbirinden parlak fikirlerin bu noktalara gelmesi bizim için çok büyük gurur kaynağı. Girişimcilerimiz, iş dünyası ve dünya ile buluşarak hayata değer katıyor ve umudumuzu büyütüyor” dedi.

Gök: “Girişimciliği fidan dikmeye benzetiyorum”
İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, “Bugün girişimcilik ruhunu kutlayacağız. Girişimciliği yeni bir fidan dikmeye benzetiyorum. Sadece kendisi büyümekle kalmaz çevresinin de yeşermesine yardım eder. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür ediyorum. Liderliğiniz ve uzun vadeli vizyonunuz sayesinde İzmir her geçen gün daha da güzelleşiyor” dedi.

Girişimcilik Merkezi İzmir'in ilk programı “Şehrini geliştir” temasıyla yapılmıştı.

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni