Başpehlivanlar Şile'de Karşı Karşıya!

Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri bu yıl 16. kez er meydanında başpehlivanları buluşturuyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen başpehlivanlar 25 Ağustos Cuma günü Ata sporunu yaşatmak için Er Meydanı’nda boy gösterecek.

 Şile Etkinlik Alanı’nda yer alan güreş alanında gerçekleştirilecek olan Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri birbirinden ünlü baş pehlivanları ağırlayacak. Güreş Alanı’nda düzenlenecek olan 16. Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri’ne 56 başpehlivan katılırken, farklı branşlardan 1000’e yakın güreşçi mücadele edecek.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, sporun ve geleneksel değerlerin önemine vurgu yaparak, “Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri, bizim için sadece bir spor etkinliği değil, aynı zamanda köklerimize, ata sporumuza sahip çıkmanın ve gelecek nesillere aktarmanın bir ifadesidir. Göreve başladığımız ilk günden itibaren sporun her alanına yatırım yapmaya özen gösteriyoruz. Gençlerimizi spora teşvik ediyor, yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlıyoruz. Şile Yağlı Güreşleri, bu yatırımlarımızın en özel ve anlamlı etkinliklerinden biridir. Geleneklerimize sahip çıkmak, sporun ruhunu yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak adına önemli bir adımdır. Tüm spor severleri ve güreş tutkunlarını bu anlamlı etkinliğimize bekliyoruz” diye konuştu. 

Birbirinden yiğit pehlivanların yer alacağı güreşlere tarihi Kırkpınar başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, Ali Gürbüz, Recep Kara, Mustafa Taş, Mehmet Yeşil Yeşil, İsmail Koç, Fatih Atlı, Serhat Gökmen, Hüseyin Gümüşalan gibi tanınmış güreşçiler de katılacak. 

Her yıl artan bir ilgiyle izlenen Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri, başpehlivanları ve önemli sporcuları er meydanında bir araya getirirken, tüm sporseverleri ağırlamaya hazırlanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı