EÜ Deri Mühendisliği Bölümünden 800 bin Euro'luk AB ERASMUS Plus Projesi

Egeli bilim ekibi bu proje ile Endonezya’daki üç üniversitede ‘Sürdürülebilir ve Yeşil Deri Teknolojisi Mükemmeliyet Merkezi’ kuracak

EÜ Deri Mühendisliği Bölümünden 800 bin Euro’luk AB ERASMUS Plus Projesi

Deri ve deri ürünleri sektörüne yönelik lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim veren Türkiye’deki tek kurum olan Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü, Avrupa Birliği(AB) projeleriyle uluslararası deri sanayine teknolojik destek vermeye devam ediyor.

Koordinatörlüğünü Ege Üniversitesinin üstlendiği İtalya ve Yunanistan’dan ikişer, Endonezya’dan beş kurumun partnerliğinde yürütülecek olan, deri endüstrisinin yeşil dönüşümünü desteklemek için Endonezya’daki üç üniversitede “Sürdürülebilir ve Yeşil Deri Teknolojisi Mükemmeliyet Merkezi” kurmayı amaçlayan AB ERASMUS+ Projesi 800 bin Euro bütçe ile desteklenmeye hak kazandı.

Proje ekibini makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz akademisyenlerinin uluslararasılaşma misyonumuz doğrultusunda yürüttükleri bilimsel projeler küresel düzeyde destek almaya devam ediyor. Ege Üniversitesinin koordinatörlük görevi üstlendiği AB ERASMUS Plus Projesi 800 bin Euro bütçe ile desteklenmeye hak kazandı. Ekibimizi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

EÜ Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölüm öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Mete Mutlu’nun koordinatörlüğünü üstendiği projede, EÜ Deri Mühendisliği Bölüm öğretim üyeleri; Prof. Dr. Behzat Oral Bitlisli, Prof. Dr. Hasan Özgünay, Prof. Dr. Hüseyin Ata Karavana, Doç. Dr. Ersin Önem ve Doç. Dr. Ali Yorgancıoğlu görev alıyor.

Proje ile ilgili bilgi veren proje koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Mete Mutlu, “Capacity Building in the field of Higher Education (ERASMUS-EDU-2023-CBHE) programı kapsamında, Ege Üniversitesinin koordinatörlük görevi üstlendiği ‘ELEGTEC – Enhancing Sustainable and Green Leather Technology in Indonesia’ başlıklı proje, yaklaşık 800 bin Euro bütçe ile desteklenmeye hak kazandı. Ege Üniversitesinin koordinatörlüğünde yürütülecek projede, İtalya’dan iki, Yunanistan’dan iki ve Endonezya’dan beş kurum partner olarak görev yapacak. Türkiye’nin, Avrupa Birliği Araştırma Programlarına her yıl yaklaşık 20 milyon Euro katkı sağladığı göz önüne alındığında, bu programlardan desteklenen proje sayısının artırılması ülkemiz için büyük önem taşımaktadır. Deri Mühendisliği Bölümünde görev yapan bilim insanları tarafından hayata geçirilen proje, aynı ekibin kabul edilen dördüncü AB ERASMUS+ projesi oldu” diye konuştu.

Endonezya’daki üç üniversitede ‘Sürdürülebilir ve Yeşil Deri Teknolojisi Mükemmeliyet Merkezi’ kurulacak

Proje ekibinden Prof. Dr. Behzat Oral Bitlisli ise  proje ile deri endüstrisinin yeşil dönüşümünü desteklemek için Endonezya’daki üç üniversitede ‘Sürdürülebilir ve Yeşil Deri Teknolojisi Mükemmeliyet Merkezi’ kurmayı amaçladıklarını vurgulayarak,   “Bu proje ile ayrıca akademik ve idari personelin beceri kazanmasına ve mesleki gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Projemiz kapsamında şirketlere yardımcı olmak için gereken bilgi ve yetkinlikleri yükseköğretim kurumlarına aktarmak üzere kurslar düzenleyeceğiz. Türkiye, AB ve Endonezya üniversiteleri arasında araştırma ve projelerin teşvik edilmesini, yükseköğretim kurumlarının uluslararasılaşmasına yardımcı olunmasını ve deri işletmeleriyle daha fazla işbirliği oluşturulmasını da amaçlıyoruz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı