Uluslararası Perakende ve Gayrimenkul Fuarı MAPIC'e Türkiye'den dikkat çeken katılım

Her yıl Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük perakende ve gayrimenkul fuarı MAPIC bu yıl da tüm sektörün ilgi odağı oldu. Fuara katılan Türk firmalar gerek 100.yılı kutlamaları gerekse de markaları ile boy göstermeleri ile global arenada büyük ilgi gördü.

Alkaş’ın Türkiye temsilciliğiyle 28-30 Kasım 2023 tarihlerinde organize edilen fuar, 75’den fazla ülkeden perakende, gayrimenkul, eğlence ve yiyecek-içecek sektörünün devlerini bir araya getirdi. Kapılarını 28’inci kez açan MAPIC’e bu yıl 6 bin civarı ziyaretçi katılırken, Ortadoğu ülkelerinin de fuara olan ilgisinin artığı gözlemlendi.

Fuarın ana temalarından bir tanesi Alışveriş Merkezlerinin dönüşümü ve perakende sektörünün müşterilerin ilgilerini deneyim odaklı çekerek alışverişi nasıl artırmak olurken, MAPIC’ın inovasyon bölümünde sektörde büyük rol oynayan teknolojik gelişmeler de sergilendi. Ayrıca yiyecek-içecek sektörüne de bu yıl verilen ağırlık dikkat çekerken ‘Leisure-up’ konsepti de öne çıkarıldı. MAPIC fuarı ‘Leisure-up’ tanımı ile müşteri deneyimini ve memnuniyetini güçlendirerek, AVM veya mağazalarda vakit geçirme süresini uzatmayı ve dolayısı ile alışverişi artırma konseptini tanıttı.

 

Türkiye’nin 100.yılı kutlamaları fuara damgasını vurdu

Türk markalarının fuardaki yeri Türkiye’nin 100. Yılı sebebiyle daha kuvvetli olurken Turkish Brands standının açılışında yapılan kutlamalar ve Türkiye tanıtımı tüm fuarda dikkat çekti. IHKIB önderliğinde Türk markalarının ev sahipliğinde düzenlenen gecede Gagawa konuklara ikramlarda bulundu.

Türkiye ayrıca MAPIC fuarının organize ettiği ödül töreni ile de dikkatleri üzerine çekti. Galataport Istanbul ‘The Best New Development Project’ kategorisinde birincilik ödülü alarak Türk katılımcılara gurur dolu anlar yaşattı.

 

Türkiye’den 250’yi aşkın katılımcı uluslararası oyuncular ile görüşmelerde bulundu

Yurtdışında büyümek, mağaza açmak, ihracatını artırmak ve yeni işbirliklerine imza atmak isteyen Türk firmaları fuara İHKİB (İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği) önderliğinde  güçlü bir heyetle katılım sağladı. IHKIB önderliğinde ve Turkish Brands çatısı altında fuara 16 marka katıldı: Ac&Co, ARMINE, Boris Becker, Chamay, Damat Tween, Gagawa, İpekyol, Jakamen, Jimmy Key, Kiğılı, Madame Coco, NaraMaxx, NEBİM, Nefeli, Penti, Perspective. Aynı zamanda Kıyı İstanbul, Atış Yapı ve Hupa Lupa kendi stantları ile katılım gösterdiler

Münferit olarak da katılan markalar ile birlikte toplamda 5700’ün üzerinde B2B görüşme gerçekleştirildi Fuarda kurulan Turkish Brands standında yapılan B2B görüşmeleriyle önemli yurtdışı bağlantıları gerçekleştirildi. Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer, “Bu yıl Türk markalarının fuardaki yerini daha da genişletmeye karar verdik. Ayrıca ülkemizin 100. Yılı olması da bize ayrı bir heyecan ve gurur veriyor. Bizim oldukça güçlü bir yıl olduğunu söyleyebilirim. Markalarımız ihracat konusunda çok hevesli. Yaptığımız görüşmeler ile de bu yolda ciddi adımlar atıldığına inanıyorum. Uluslararası yatırımcıları Türk firmaları ile bir araya getirerek, fikir alışverişine imkan tanıyan, deneyimlerin paylaşıldığı ve yeni iş birliklerinin doğduğu bir organizasyona imza attık” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı