Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi'nde  Mavi Şalvarlı Kız Dile Geliyor

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde 

Mavi Şalvarlı Kız Dile Geliyor

 

Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan olarak açılan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin giriş katında bulunan çok amaçlı salon BlackBox’ta etkinlikler başlıyor. BlackBox sahnesinin ilk konuğu Müze’nin Kurucu Küratörü Prof. Dr Gül İrepoğlu olacak. 14 Aralık Perşembe akşamı saat 17.00’de “Gül İrepoğlu Anlatıyor: Mavi Şalvarlı Kız Dile Gelse” başlıklı konferans gerçekleştirilecek.

Konferansta Feyhaman Duran’ın Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu’nun öne çıkan eserlerinden olan “Mavi Şalvarlı Kız” tablosu ve dönemin sanatsal ortamı ele alınacak. 20. yüzyılın ilk yarısındaki resim sanatında, özellikle 1914 Kuşağı’nda görülen Anadolu ilhamlı figürlerle donatılmış diğer kompozisyonlar incelenecek. Öte yandan aynı kavramda, aynı atmosferle gelişen ve toplumun ortak belleğine mal olmuş şiirlerden örnekler verilerek, Feyhaman Duran’ın sanatı ile Mavi Şalvarlı Kız tablosunun çağrıştırdığı fikirler paylaşılacak.

1940’lı yıllardan itibaren titizlikle biriktirilen Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu’ndan özel bir seçkiye ev sahipliği yapan Resim Heykel Müzesi kalıcı sergisinde Türk resminin gelişimini izlemek mümkün. Koleksiyonun gözde parçalarından Mavi Şalvarlı Kız resmi üzerinden gerçekleştirilecek resim okuma konferansı ile başlayan etkinlikler 21 Aralık Perşembe akşamı “Kutalmış Görkay ile Zeugma’nın İzinde” sohbeti ile devam edecek. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı