Acenteler Türsab’a Dava Açıyor

Geçtiğimiz günlerde bir çok sosyal medya mecrasında gündeme gelen Türsab ile ilgili ortaya atılan iddialarla alakalı bazı acentelerin Türsab’ı dava etmeye hazırlıklandıkları söyleniyor.

 

Kamu kurumu niteliğinde yasayla kurulan Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğinin üyelerden her sene plaka adı altında para topladığı yıllık 50 milyona yakın bir gelir sağladığı konuşuluyor.

 

Seyahat acentelerinin yönetmeliğinde Türsab plakası bulundurma zorunluluğu var fakat Türsabın bu konuda yasalara aykırı şekilde her sene plaka parası aldığı iddiaları var.

 

Özellikle seyahat acentelerinin bu konuda şikayetleri artmış durumda 2018 yılında 40 lira olan plaka ücretinin 2023 yılında 550₺ olması ve göreve gelen yönetimin üyelere QR kodlu diye plaka satması ve satılan plakalarda karakodların çalışmadığı konuşuluyor.

 

Hatta bazı üyelerin Türsab’ın ticarete aykırı şekilde ayıplı mal sattığı 1618 sayılı yasa ve yönetmeliktede sadece plaka bulundurma zorunluluğu olduğu ama Türsab’ın üyelere her sene yüksek ücretlere plaka sattığı konuşuluyor.

 

Bazı üyelerin ise Türsab’ı mahkemeye vereceği iddiaları var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı