İngiltere Vize Başvurusunda Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Birçok kişi tarafından düşülen en büyük yanılgılar arasında İngiltere’yi Schengen sınırları içerisinde düşünmektir. Schengen vizesi bulunan birçok kişi vizenin İngiltere’de geçerli olmadığını öğrendiğinde büyük bir hayak kırıklığı yaşamaktadır. İngiltere vizesi diğer adıyla Birleşik Krallık vizesi, Birleşik Krallık ülkelerine seyahat etmek isteyen kişilerin alması gereken vizedir. Birleşik Krallık vizesi ile İngiltere, Kuzey İrlanda, Galler ve İskoçya’ya seyahet edilebilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta vizenin İrlanda Cumhuriyeti için geçerli olmamasıdır. Bunun yanında yeşil pasaportu bulunan kişiler birçok Avrupa ülkesine bu pasaport ile vizesiz olarak seyahat etme imkanına sahipken Birleşik Krallık ülkeleri vizeye ihtiyaçları vardır. Sadece Diplomatik diğer adıyla siyah pasaportu bulunan kişiler Birleşik Krallık ülkelerine 180 günde 90 günü aşmayacak şekilde ziyarette bulunabilir.

İngiltere Vize Başvuru Süreçleri

İngiltere vizesine başvuru yapılmadan önce ilk olarak ziyaret amacına ve ziyaret süresine göre hangi vize türüne başvuru yapılması gerektiğine emin olunması gerekmektedir. İngiltere’den başka bir ülkeye seyahat edecek yani İngiltere’yi seyahat sırasında sadece geçiş için kullanacak kişilerin İngiltere Transit Vizesine başvuru yapması gerekirken, girişimci veya yatırımcı olarak İngiltere’de çalışmak isteyen kişilerin İngiltere Tier 1 Vizesine başvuru yapması gerekmektedir. Bunlar dışında İngiltere Aile Ziyareti Vizesi, İngiltere Öğrenci Vizesi, İngiltere Transit Vize, İngiltere Aile Birleşimi Vizesi gibi çeşitli vize türleri de bulunmaktadır. Ziyaret amacına ve ziyaret süresine göre başvuru yapılacak en doğru vize türü hakkında resmi başvuru merkezlerinden yardım alınabilir veya İngiltere Konsolosluğu’nun resmi sitesinde belirtilmiş vize türleri incelenebilir.

İngiltere vizesine başvuru yapmak isteyenlerin bilmesi gereken bir diğer noktada kişisel başvuruların İngiltere Konsoloslukları veya Büyükelçilikleri tarafından kabul edilmediğidir. Eğer herhangi bir türdeki İngiltere vizesine başvuru yapmak isteniyorsa konsolosluk ve büyükelçilik tarafından yetkilendirilmiş resmi başvuru merkezleri ile iletişime geçilmesi gerekmektedir. Bu başvuru merkezleri vize süreçleri hakkında detaylı bilgi vermenin yanında gerekli evrak listesini de iletmektedir. Gerekli evraklar; alınmak istenen vize türüne, vize alınacak zamana ve vize alacak kişinin durumuna göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle resmi başvuru merkezine gerekli bilgilerin en net şekilde anlatılması gerekmektedir. Bu bilgiler vize süreçlerinin aksamasının ve vizenin reddedilmesinin önüne geçecektir.

Gerekli evrakların büyük bir titizlik ile toplanmasının ardından resmi başvuru merkezleri gerekli konsolosluklardan vize başvurusu yapacak kişi adına randevu almaktadır. Bu başvuru gününe ve saatine dikkat edilerek, randevudan önce tüm evraklar hazır bir şekilde randevu yerinde bulunulması gerekmektedir. Bu randevuda evraklar incelenerek başvuru sahibinden teslim alınırken aynı zamanda parmak izi, dijital fotoğraf ve elektronik imza da alınır. Başvurunun bu aşamasında herhangi bir görüşme veya mülakat yer almasa da konsolosluk gerekli gördüğü durumlar için ayrı bir görüşme talebinde bulunabilir. Aynı durum ek evraklar için de geçerlidir. Randevunun tamamlanmasının ardından vize sonuçları beklenir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 6000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı